[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » База даних озброєння » Боєприпаси інженерного призначення та гранати » Schwerhandgranate (корпус яйцевидної або видовженої форми)
Schwerhandgranate (корпус яйцевидної або видовженої форми)
07Igor07Дата: Неділя, 24.02.2013, 02:26 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 114
Репутація: 1001
Статус: Offline


Важка ручна граната,що мала товстостінний корпус і досить потужний заряд.Граната складається з корпусу, запалу (капсуль-запальник,
сповільнювач і детонатор) і запобіжного ковпачка, що прикриває капсуль при
зберіганні та перенесенні гранати.Корпус відлитий із чавуну, може мати (в залежності від типу гранати) різну форму, в цілому ж форма корпусу наближена до яйцевидної. На зовнішній поверхні корпусу є ребра у формі витягнутого прямокутника, а на нижній частині - зверненого основою вгору трикутника. Оребрення покликане сприяти більш раціональному дробленню на осколки, однак через невеликий глибини не в повній мірі виконує свою функцію.
Завдяки оребрення утримання гранати в руці більш зручно в силу кращого зчеплення з долонею.У верхній частині корпусу є отвір, що служить для заповнення корпусу вибуховою речовиною і установки запалу. Отвір закритий пробкою. З пробки виступає капсуль-запальник. При зберіганні і транспортуванні на верхню частину гранати нагвинчує ковпачок з товстого пресованого картону, ковпачок оберігає капсуль від ударів і запал від вогкості.Перед кидком ковпачок знімається, капсулем гранати проводиться удар по твердій поверхні (камінь, приклад, і т. п.), капсуль запалюється, підпалює сповільнювач, після вигоряння якого спрацьовує детонатор, викликаючи вибух заряду ВВ.Відомі як мінімум, три варіанти цієї гранати, відмінність полягає тільки у формі корпусу. При цьому заряд, запал, інші характеристики залишаються незмінними для всіх варіантів. Відмінності видно на малюнках, наведених нижче. Характеристики ручноїгранати Schwerhandgranate
Маса гранати, г 1100Маса заряду, г (тип ВВ)180 (амонал)
Дальність метання, м35
Радіус розльоту осколків,м близько 100
Час горіння сповільнювача,з 8


 
Форум » База даних озброєння » Боєприпаси інженерного призначення та гранати » Schwerhandgranate (корпус яйцевидної або видовженої форми)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

 
 
Бесплатная раскрутка сайтов uCoz